Descriere
EXTRAGEL FISH este o gelatina de peste solubila in apa rece fara hidratare sau expandare initiala. Continutul ridicat de proteine (> 65%) si gradul de hidroliza omogen (20 kDa), face din Extragel Fish un liant proteic deosebit de activ în cleirea vinului, prevenind innegrirea si asigurand eventuala eliminare a fenolilor responsabili pentru notele amare ale vinurilor.Este indicat mai ales in tratamentele precoce ale vinurilor albe si roze obtinute prin tehnici moderne de hiper reducere si macerare, unde cantitatea abundenta de fenoli oxidabili reziduali, comporta riscuri de instabilitate cromatica (fenomenul de pinking – transformarea culorii vinului in roz), ce se poate intalni la vinurile imbuteliate. Se poate utiliza pentru clarifierea sau cleirea vinurilor albe sau baze pentru spumante, conferind o stabilitate coloidala si stralucire.
DOZE RECOMANDATE
Vinuri albe si roze: 4 – 8 g/hl
Vinuri rosii: 5 – 10 g/hl
Sunt recomandate teste prealabile de laborator pentru determinarea dozelor exacte. Se poate utiliza in combinatie cu alti clarifianti.
AMBALARE
Produsul este disponibil la pungi de 1 kg si saci de 10 kg