Descriere
EXTRATAN BUCCIA este un tanin pentru utilizare enologică extras din coaja (pielița) strugurilor Chardonnay, în urma unui proces de presare ușoară. ExtraTan Buccia este un tanin cu masă moleculară ridicată DPM > 20 – 30 unități catehice per unitate lanț proantocianic) care interacționează cu proteinele și materia colorantă limitând oxidările și crescând structura și durata senzației palatine (senzația lăsată pe valul palatin al gurii după degustare) și conferă vinului eleganță și finețe, rotunjind asprimile date de taninurile verzi puțin polimerizate. În faza premergătoare îmbutelierii, are capacitatea de a rezolva “închiderile” bruște, mai ales în cazul vinurilor care obțin o învechire rapidă în butoaie de lemn cu echilibru precar și prezintă senzații de uscăciune în faza finală a acestui proces. Adăugarea produsului în faza asamblării și tratamentului vinurilor albe favorizează stabilitatea proteică, garantând o reducere a utilizării bentonitei și astfel o păstrare a integrității și structurii vinului.
DOZE RECOMANDATE
Vinuri în general: 5 – 20 g/hl.
AMBALARE
Produsul este disponibil la ambalaj de 0.5 kg.