Descriere
EXTRATAN BUCCIA este un tanin pentru utilizare enologica extras din coaja (pielita) strugurilor Chardonnay, in urma unui proces de presare usoara. Extratan Buccia este un tanin cu masa moleculara ridicata DPM > 20 – 30 unitati catehice per unitate lant proantocianic) care interactioneaza cu proteinele si materia coloranta limitand oxidarile si crescand structura si durata senzatiei palatine (senzata lasata pe valul palatin al gurii dupa degustare) si confera vinului eleganta si finete, rotunjind asprimile date de taninurile verzi putin polimerizate. In faza premergatoare imbutelierii, are capacitatea de a rezolva “inchiderile” bruste mai ales in cazul vinurilor care obtin o invechire rapida in butoaie de lemn cu echilibru precar si prezinta senzatii de uscaciune in faza finala a acestui proces. Adaugarea produsului in faza asamblarii si tratamentului vinurilor albe, favorizeaza stabilitatea proteica, garantand o reducere a utilizarii bentonitei si astfel o pastrare a integritatii si structurii vinului.
DOZE RECOMANDATE
Vinuri in general: 5 – 20 g/hl.
AMBALARE
Produsul este disponibil la ambalaj de 0.5 kg.