Descriere
ACIDUL CITRIC este un triacid foarte raspandit in natura. Continutul sau în musturi si vinuri înainte de fermentarea malolactica, este între 0,5 si 1 g / L. Reduce cresterea microorganismelor, dar nu le suprima, deci este ideal pentru scaderea concentratiilor de drojdii indigene. În industria alimentara este folosit ca acidifiant, în oenologie utilizarea sa are drept scop prevenirea oxidarii de origine ferica si oxidazica. Produsul se prezintă sub forma de pudra alba cristalina, este un produs pur conceput pentru a-si mentine caracteristicile nealterate în timp. Acidul citric asigura prevenirea precipitarilor ferice în vinurile casante rezultate in urma unei aerari capabile sa formeze citrati solubili cu fierul. Este folosit la vinuri ca si acidifiant si stabilizant.
DOZE RECOMANDATE
Pentru vinuri albe si rosii: de la 20 la 60 g/hL.
AMBALARE
Produsul este disponibil la pungi de 1 kg si saci de 25 kg.