Descriere
Alambicul pentru bauturi distilate este realizat din inox alimentar AISI 304 X5CrNi18/10 si poate fi de diverse capacitati incepand de la 100 litri. Este compus din doua unitati, una in care se pune materialul ce a fost fermentat in prealabil, pentru a fi distilat, sau vinul daca se doreste distilarea pentru obtinerea coniacului, care se va incalzi prin intermediul unei surse, amplasate in partea de dedesubt a acestuia si recipientul in care se afla serpentina de racire.
Unitatea in care se pune materialul pentru distilat este de forma cilindrica, avand la partea superioara un capac de forma conica in care sunt montate termometrul pentru supravegherea temperaturii, presostatul pentru verificarea presiunii interioare si robinetul pentru evacuarea surplusului de gaze. Unitatea in care se afla serpentina de racire cu rol de scadere a temperaturii lichidului distilat, este dotata cu doua stururi filetate pentru a o putea racorda la o sursa de racire cu apa sau glicol care este recirculat pentru a asigura racirea lichidului in cel mai optim mod.