Descriere
ANTI R are o capacitate mare si specifică de adsorbtie a substantelor sulfurate care cauzează probleme organoleptice, în general, definite ca fiind reducatoare, sulfurate, miros varza, etc.; De asemenea, este activă pe vinurile care au probleme de reducere foarte evidente, în cazul în care utilizarea altor tehnici curative nu este eficientă. Poate fi utilizat si ca înlocuitor de cupru. Utilizarea nu implică riscuri de oxidare asupra vinurilor tratate.Principala utilizare este la tratamentul vinurilor cu probleme de reducerea puternică constatate la sfârsitul fermentatiei alcoolice sau malolactice. În tratamentul vinurilor afectate de probleme de reducere Anti R conduce la o scădere semnificativă a notelor negative, restaurand notele de fructe si prospetimea, în general, acoperite de mirosurile reduse. Peretii celulelor de drojdie elibereaza în vin polizaharide parietale si manoproteine, care contribuie la rotunjimea si delicatetea vinului, compusi ce îmbunătătesc caracteristicile organoleptice ale produsului.
DOZE RECOMANDATE
Vinuri: 5 până la 30 g / hl în functie de intensitatea problemei. In vinurile albe, nu este recomandata, în mod normal, doza maximă. Pentru vinurile cu probleme mari reducatoare utilizati doza maximă recomandată.
Înainte de utilizare, este recomandabil să se facă unele teste preventive asupra vinului redus pentru a determina doza corectă.
AMBALARE
Produsul este disponibil la punga de 0.5 kg.