CHIPSURILE ECOWOOD

Descriere

CHIPSURILE ECOWOOD sau aschiile de stejar, asa cum mai sunt cunoscute in literatura de specialitate se pot adauga in vin in diverse faze ale producerii sale, preferabil in faza de rafinare sau invechire. Astfel, daca se utilizeaza in cadrul acestui proces,  pot avea urmatoarele functiuni :

  • Aromatica, in functie de tipologia lemnului utilizat si de gradul de prajire, pot conferi vinului, note de vanilie, cocos, ciocolata (acestea fiind specifice stejarului american), sau de prajit, coaja de paine, picant (acestea fiind specifice stejarului francez).
  • Functia de cedare de taninuri elagice, care confera vinului structura si complexitate.

Se prezinta, fie sub forma clasica de aschii de lemn, neprajit, cu prajire medie inferioara sau prajire medie superioara, sau in forma granulara cu aceleasi tipuri de prajire.

DOZE RECOMANDATE

Vinurii albe si roze: 100 – 400 g/hl. 

Vinuri rosii: 200 – 600 g/hl.

AMBALARE

Produsul este disponibil ambalat la punga de 1 kg si  saci de 10 kg

Fisa tehnica CHIPS ECO WOOD