EXTRAGEL

Descriere

EXTRAGEL este o gelatina solubila in apa rece, indicata la tratamentul vinurilor taninice, la care se doreste realizarea de legaturi pentru limpezire, imbunatatind filtrarea si reducand astringenta. Este caracterizat printr-o putere remarcabila de detaninizare, putand fi utilizat la tratamentul vinurilor astringente, bogate in tanin dar si  la clarifierea musturilor, vinurilor, oteturilor, sucurilor de fructe daca se cere o buna limpezire si un efect marit de detaninizare.

DOZE RECOMANDATE

Vinuri sau musturi albe: de la 4 la 10 g/hl  ca si clarifiant, in combinatie cu solutie de siliciu anionica (sol di silice 30) si/sau bentonita (recomandat in aceasta ordine: adaugarea de solutie de siliciu urmata de adaugarea de gelatina).

Vinuri rosii: de la 6 la 15 g/hl ca si clarifiant si detanizant .

Sunt recomandate teste de laborator in prealabil, pentru a verifica dozajul corect. Produsul poate fi utilizat si in combinatie cu alti clarifianti.  

AMBALARE

Produsul este disponibil la pungi de 1 kg si saci de 20 kg.

Download fisa tehnica

Fisa tehnica EXTRAGEL – gelatina alimentara pulbere