Descriere
EXTRATAN 2 este un preparat pe baza de taninuri obtinute din lemnul plantelor citrice, utilizat pentru a evidentia parfumurile si a creste complexitatea vinurilor albe, abunda in arome terpenice si florale avand o puternica actiune antioxidanta care permite cresterea longevitatii vinului, scotand in evidenta notele florale si citrice. Utilizarea sa este recomandata inca din primele faze ale invechirii vinurilor albe si rose, putand fi adaugat pana cu o saptamana inaintea imbutelierii. Vinurile tratate cu EXTRATAN 2 sunt mai placute, au o complexitatea mai mare, sunt mai longevive si mai rezistente la invechirea precoce. Poate fi utilizat in timplul procesului de spumatizare in autoclava, unde intareste actiunea antioxidanta a bioxidului de sulf si permite obtinerea de vinuri corecte, evitand aparitia abaterilor aromatice. Se utilizeaza ca si antioxidant la vinurile la care se doreste limitarea folosirii sau eliminarea bioxidului de sulf.
DOZE RECOMANDATE
Vinuri albe si roze: 5 – 30 g/hl.
AMBALARE
Produsul este disponibil la ambalaj de 0.25 kg.