Descriere
EXTRATAN RED este un tanin elagic, obtinut printr-un proces exclusiv de extractie hidroalcoolica, din lemn de castan (Castanea sativa) maturat in aer liber. Extratan Red favorizeaza stabilizarea materiei colorante, protejand in acelasi timp, vinul, de posibile fenomene de oxidare. Utilizarea produsului Extratan Red permite formarea legaturilor tanini-tioli care limiteaza acumularea de tioli diminuand caracterul reducator al vinurilor. Datorita capacitatii chelatoare in raport cu fierul si cuprul, protejeaza vinul fata de casarea ferica si cuprica. Utilizarea produsului Extratan Red este recomandata in faza de macerare, adaugarea sa inca din prima faza a vinificarii favorizand combinatia antocianilor dizolvati, contribuind la formarea complecsilor stabili.
DOZE RECOMANDATE
Macerare pentru productia de vinuri rosii: 10 – 40 g/hl.
In cazul vinurilor alterate: 30 – 80 g/hl.
Clarifiere : ca si co-adjuvant de cleire 2 -10 g/hl in functie de probele preliminare de efectuat in laborator.
AMBALARE
Produsul este disponibil la pungi de 1 kg si saci de 12.5 kg.