Descriere
OENOGLU este un activant de fermentare organic, compus din drojdie inactivata natural, bogata in peptide reducatoare, fiind obtinut printr-un proces industrial special, in care pe parcursul fazei de uscare se lucreaza la temperatura scazuta pentru a stabiliza fractiunea aminoacida si peptidica.Utilizarea produsului Oenoglu este recomandata pentru a preveni problemele legate de o posibila incetinire sau oprire a fermentatiei, determinate de o reducere a vitalitatii drojdiilor in faza finala. Compozitia sa speciala de natura peptidica, favorizeaza pe langa cele de mai sus si prevenirea intunecarii (brunirea) vinurilor albe si roze, pastrand prospetimea si aroma fructata, la fel ca si profilul varietal al anumitor soiuri (in particular tioli volatili care sunt foarte sensibili la oxidare).
DOZE RECOMANDATE
Musturi: de la 20 la 30 g/hl in functie de tipologia si caracteristicile mustului de fermentat
AMBALARE
Produsul este disponibil la pungi de 1 kg.