OENOZYM BLANC AROM

Descriere

OENOZYM BLANC AROM este o enzima pectolitica remarcata printr-o intensa activitate β-glucozidazica, derivata din tulpini selectionate de Aspergillus niger. Oenozym Blanc Arom este utilizata pentru tratamentul musturilor destinate productiei de vinuri albe, in particular aromatice. Utilizarea acestui produs este recomandata pentru extractia aromatica si macerarea la rece a musturilor destinate productiei de vin alb pentru cresterea eliberarii de precursori aromatici la finalul fermentarii. Activitatea enzimatica este maxima la pH-ul mustului, cu valori cuprinse intre 3,0 si 4,0, astfel incat vorbim despre o formula enzimatica activa, chiar daca se adauga in musturi la temperaturi joase.

DOZE RECOMANDATE

Produsul este destinat tratamentului musturilor si vinurilor albe si roze.

In musturile destinate productiei de vinuri albe, se adauga 1 – 2 g/hl inaintea clarifierii statice (pe cat posibil la presare), mentinand o temperatura de 5 – 10°C pentru un interval de timp de 8 – 12 ore.

In tratamentul musturilor destinate productiei de vinuri roze, se recomanda utilizarea a 2 – 3 g/hl de enzima mentinand mustul la o temperatura de 5 – 10°C pentru o perioada de timp cuprinsa intre 12 – 14 ore. Este necesara acordarea unei maxime atentii conditiilor igienice ale strugurilor, evitand macerari prefermentative care pot avea loc in cazul strugurilor cu o stare sanitara precara.

AMBALARE

Oenozym Blanc Arom este disponibil la ambalaj de 0,1 si 0,5 kg.

fisa tehnica Enzima Oeno Blanc Arom