OENOZYM EXTRA

Descriere

OENOZYM EXTRA este o enzima pectolitica utilizata pentru tratarea mustului destinat productiei de vinuri albe si roze pentru care se doreste evidentierea notelor fructate si varietale. Actiunea ei garantează o buna extractie a precursorilor aromatici, utilizarea sa fiind recomandata în fazele de macerare peliculara si clarifiere statica la rece. Este o formulare enzimatica care retine mai mult de 85% din activitatea la pH 2,8 si, prin urmare, este deosebit de indicata pentru clarificarea bazelor de vin spumant sau vinuri cu pH scazut.

DOZE RECOMANDATE

Produsul este destinat tratamentului vinurilor albe, se recomandă adaugarea de 2 – 3 g / hl în procesul de macerare peliculara, produsul va fi adaugat in masa de tratat dupa diluare în 10 parti de apa si apoi este mentinuta timp de 2 pâna la 8 ore la o temperatură cuprinsa între 10 si 12 ° C .Înainte de adaugarea in masa de tratat diluati preparatul enzimatic în 10 parti apa. În cele din urma se adauga produsul în faza de presare evitand să se adauge simultat taninuri și / sau de bioxid de sulf.

AMBALARE

Oenozym Extra este disponibil la ambalaj de 0,1 si 0,5 kg.

Fisa tehnica- Oenozym Extra