Descriere
Oenozym SP este un preparat concentrat din enzima pectolitica produsa din tulpini clasice de Aspergillus niger. Pentru obtinerea acestui preparat nu se utilizeaza microorganisme modificate genetic. Acest produs se prezinta sub forma microgranulara standardizata cu maltodextrina. Utilizarea enzimei Oenozym SP garanteaza actiunea unor importante activitati enzimatice principala functie este dezvoltarea activitatii pectin-liazica ce permite degradarea completa a pectinelor esterificate, aceasta in echilibru cu activitatea poligalatunorazica, asigurand impreuna clarifieri rapide si o buna compactare a depozitului. Activitatea pectin-esterazica garanteaza in plus formarea unui substrat fata de interventia poligalactunorazica si arabanazica foarte importanta deoarece permite degradarea partilor esterificate din pectine. Oenozym SP este un produs care a fost complet purificat fata de activitatea cinamil- esterazica.
DOZE RECOMANDATE
Produsul este utilizabil la tratamentul musturilor destinate obtinerii vinurilor albe si roze. Poate fi folosit cu bune rezultate in doua faze principale: clarifiere si flotatie. In faza de clarifiere statica se recomanda utilizare a 1 – 2 gr/hl, care vine omogenizat bine in masa, mentinand temperatura la 20 °C pentru o perioada de timp cuprinsa intre 8 si 12 ore. In faza de flotatie, se recomandă adaugarea de 0.5 gr/hl mentinand timp de 1 – 2 ore, temperatura constanta de 20 °C.
AMBALARE
Oenozym SP este disponibil la ambalaj de 0,1 si 0,5 kg.