Descriere
Acest dispozitiv trebuie folosit in succesiunea zdrobitorului de fructe si a hidropresei dupa ce s-a obtinut sucul de fructe, care urmeaza a fi incalzit pana la o temperatura de 75 – 80°C, dupa care racit pentru a asigura conservarea in conditii naturale a sucului de fructe obtinut Este realizat in intregime din inox alimentar AISI 304 si este compus din doua recipiente care comunica intre ele, functionarea fiind pe principiul bain-marie, adica incalzirea apei din primul recipient de la baza, pana la temperatura de fierberea a acesteia si apoi implicit incalzirea sucului din recipientul de deasupra prin efectul termic al aburului, care incalzeste uniform sucul din recipientul de deasupra. Recipientul de dedesubt are in interior o serpetina care conduce sucul pasteurziat catre robinetul de golire si un termometru pentru masurarea temperaturii apei de incalzire. De asemenea la robinetul de iesire a sucului se monteaza un termometru care va indica temperatura de pasteurizare dorita, moment in care poate fi deschis pentru evacuarea sucului deja pasteurizat. In functie de necesitatile utilizatorului si anumite standarde tehnice de productie, se pot realiza pasteurizatoare cu capacitatea bazinului de la 40 litri in sus.