PVPP

Descriere

POLIVINILPOLIPIROLIDONA PVPP poseda o capacitate specifica si elevata de absorbire a substantelor fenolice oxidate: este activa pe catehine, leucoantociani si tanini, substante pe care tinde sa le elimine din vin prin adsorbtie coloidala. PVPP este caracterizata si printr-o absoluta inertie chimica proprietate care o recomanda ca ideala de utilizat in tratamentul sucurilor de fructe, musturilor si vinurilor in care nu lasa reziduri. In tratamentul vinurilor albe, PVPP, aduce o sensibila diminuare a culorii galben-ocru data de polimerii oxidati a substantelor fenolice, reducand astfel efectul indus de catre oxidare;

DOZE RECOMANDATE

Vinuri albe: de la 10 la 20 g/hl in functie de tipul de must/vin; pentru ultimele fractii la presare 40-60 g/hl. Pentru vinurile foarte oxidate mariti usor, dozele.

Vinuri roze: de la 10 la 40 g/hl, efectuati teste prealabile pentru verificarea pastrarii fractiunii colorante.

AMBALARE

Produsul este disponibil in bidoane de 20 kg.

Download fisa tehnica

Fisa tehnica PVPP – Polivinilpolipirolidona