Descriere
OENOSMART VIN ALB – Pentru a veni in sprijinul producatorilor privati sau a celor de mici dimensiuni, care vinifica in fiecare sezon cantitati de vin alb de pana la 500 l sau multiplu de 500 l, am realizat un pachet economic compus din trei substante de baza pentru vinifcatie, care utilizate in modul descris pe eticheta, permit gestionarea fermentatiei alcoolice in modul cel mai corect si eficient. Aceste substante trebuie folosite in urmatoarea succesiune :
PACHETUL CONTINE 3 PLICURI SEPARATE, CARE UTILIZATE IN MODUL INDICAT MAI JOS, PERMIT O GESTIUNE A FERMENTATIEI ALCOOLICE IN MODUL CEL MAI CORECT SI EFICIENT. DOZE IDEALE PENTRU 500 L DE MUST. RESPECTATI URMATOAREA ORDINE DE INCORPORARE IN MUST
Imediat dupa zdrobire si desciorchinare se adauga produsul Vino Smart , pentru a evita oxidarea mustului dupa procedura descrisa mai jos.
1.VINO SMART – Compus antioxidant pentru utilizare la must dupa presare.
Ingrediente: Acid citric anhidru(E330),Metabisulfit de potasiu(E224),Acid L-ascorbic (E300),tanin galla.
Doza medie recomandata : 20 g/hl. Pentru utilizare dizolvati produsul in 1 litru de must sau apa si adaugati in masa de tratat omogenizand cat mai bine.
ATENTIE: PRODUS IRITANT PENTRU UZ ENOLOGIC
Greutate neta : 100 g
Dupa ce mustul a fost separat de bostina sau de depozit si a fost tras in recipientul de fermentare se adauga drojdia de fermentare dupa procedeul descris mai jos. Fermentarea trebuie sa dureze intre 3 si 4 saptamani.
2.OENOVIN SMART BIANCHI – Drojdie pentru vinuri albe
Ingrediente : Drojdie Saccharomyces cerevisiae, E 491.
Doza medie recomandata : 20 g/hl. Pentru utilizare dizolvati produsul in 1 litru de apa calduta(35° – 37°), amestecati usor si dupa 30 minute adaugati in masa de tratat omogenizand cat mai bine.
PRODUS PENTRU UZ ENOLOGIC
In a doua parte a fermentarii (incepand cu a 9-a pana la a 11- a zi), se adauga in solutie activantul de fermentare dupa procedeul descris mai jos care are rolul de a hrani drojdia si a o ajuta sa depaseasc faza de stres produsa de alcoolul care a fost obtinut prin transformarea zaharului din struguri.
3.OENOACTIV SMART – Activant de fermentare de utilizat in must dupa adaugarea drojdiei
Ingrediente : scoarta de drojdie, fosfat de amoniu dibazic, tiamina (0.2%)
Doza medie recomandata : 20 g/hl. Pentru utilizare dizolvati produsul in 1 litru de must sau apa si adaugati in masa de tratat omogenizand cat mai bine
PRODUS PENTRU UZ ENOLOGIC
Greutate neta : 100