Descriere
OenoVin Bayanus (ex r.f. Bayanus) este o drojdie indicată pentru tratamentul musturilor destinate producției de vinuri albe, roze sau roșii. Este vorba de o tulpină de drojdie fructofilă, recomandată pentru fermentarea maselor de musturi în condiții dificile, în recipiente mari și/sau cu aport de nutrient limitat.
Fiind recomandată la vinificarea tuturor tipurilor de musturi, chiar în condiții dificile, OenoVin Bayanus prezintă o cinetică fermentativă normală, chiar la grade alcoolice ridicate. În afara rezistenței sale speciale la alcool și a cineticii fermentative rapide, aceasta drojdie asigură o repornire sigură a fermentării în cazul unei opriri accidentale, fiind recomandată pentru aceste calități și în cazul vinurilor spumante obținute prin metoda Charmat.
DOZE RECOMANDATE
Musturi albe/roșii în fermentare primară: 20 g/100 kg, măriți dozarea în cazul strugurilor într-un stadiu sanitar precar, sau la refermentări.
Fermentație secundară: 5 – 10 g/hl, respectați protocolul pentru obținerea bazei de fermentare la spumant și șampanie.
AMBALARE
Produsul este disponibil la ambalaj vidat de 0,5 kg, împachetat în cutii de 10 kg.
Descărcare