OenoVin Bayanus

Descriere

OenoVin Bayanus (ex r.f. Bayanus) este o drojdie indicată pentru tratamentul musturilor destinate producției de vinuri albe, roze sau roșii. Este vorba de o tulpină de drojdie fructofilă, recomandată pentru fermentarea maselor de musturi în condiții dificile, în recipiente mari și/sau cu aport de nutrient limitat.

Fiind recomandată la vinificarea tuturor tipurilor de musturi, chiar în condiții dificile, OenoVin Bayanus prezintă o cinetică fermentativă normală, chiar la grade alcoolice ridicate. În afara rezistenței sale speciale la alcool și a cineticii fermentative rapide, aceasta drojdie asigură o repornire sigură a fermentării în cazul unei opriri accidentale, fiind recomandată pentru aceste calități și în cazul vinurilor spumante obținute prin metoda Charmat.

DOZE RECOMANDATE

Musturi albe/roșii în fermentare primară: 20 g/100 kg, măriți dozarea în cazul strugurilor într-un stadiu sanitar precar, sau la refermentări.

Fermentație secundară: 5 – 10 g/hl, respectați protocolul pentru obținerea bazei de fermentare la spumant și șampanie.

AMBALARE

Produsul este disponibil la ambalaj vidat de 0,5 kg, împachetat în cutii de 10 kg.

Descărcare

Fisa Tehnica OenoVin Bayanus