Descriere
EXTRATAN 1 este un preparat pe baza de taninuri condensate si polizaharide de origine vegetala, obtinut din lemnul fructelor rosii de padure(merisor). Este indicat pentru amplificarea senzatiilor olfactive legate de notele fructate in vinuri, imbunatatind calitatea, complexitatea aromatica, structura si echilibrul gustativ. Utilizarea sa este recomandata inca din primele faze ale invechirii vinului, putand fi adaugat pana cu o saptamana inaintea imbutelierii. Taninul are un efect de improspatare si de exaltare a notelor fructate de merisor. Este ideal pentru vinuri rosii, tinere si pentru a conferi note fructate in faza dinaintea imbutelierii, dar se poate utiliza chiar si pentru structurarea si amplificarea notelor aromatice ale vinurilor roze.
Vinurile tratate cu EXTRATAN 1 sunt mai placute, au o complexitate mai mare si mai ales sunt mai durabile in timp si mai rezistente la invechirea precoce.
DOZE RECOMANDATE
Vinurii albe si roze: 2 – 10 g/hl.
Vinuri rosii: 5 – 20 g/hl.
AMBALARE
Produsul este disponibil la ambalaj de 0.25 kg.