EXTRATAN VINACCIOLO

Descriere

EXTRATAN VINACCIOLO este un tanin enologic extras din samburi (seminte) de struguri, fiind recomandat pentru tratamentul vinurilor rosii si albe. Datorita originii sale, elibereaza in interiorul produsului de tratat, compozitia taninica existenta in mod natural in samburii de struguri bine maturati, in plus interactioneaza cu proteinele si materia coloranta limitand oxidarile.Este obtinut din samburi de struguri albi, separati de coaja boabei inaintea distilarii, printr-un ciclu de lucru rapid si precis astfel incat sa asigure o calitate constanta a materiei prime. Extratan Vinacciolo este un tanin condensat (proanthocyanidins) de aceiasi natura cu taninurile prezente in struguri; in timpul extractiei se separa doar proantocianidinele de greutate moleculara medie si mare, ce contribuie la structura vinului fara a aduce note verzi sau necoapte. Actiunea sa antioxidanta permite reducerea cantitatii de bioxid de sulf necesar a fi utilizat pentru stabilitatea vinului.

DOZE RECOMANDATE

Vinurii albe si roze: 0.5 – 5 g/hl (mariti doza in cazul strugurilor cu botrytis).

Vinuri rosii: 5 – 20 g/hl.

AMBALARE

Produsul este disponibil la ambalaj de 0.25 kg.

Fisa tehnica EXTRATAN VINACCIOLO